Bitcoin wallet

Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency met onderliggende blockchain technologie. Het wordt niet gecontroleerd door een bank of een staat. In feite bestaat cryptogeld uit een stuk versleutelde code waarin de transacties worden opgeslagen.

Steeds als er een transactie plaatsvindt wordt de code aangevuld of veranderd met een nieuw versleuteld blokje code. Wanneer mensen een transactie doen in Bitcoin of een andere cryptocurrency wordt deze code een stukje langer.

Doordat Bitcoin waarde geeft voor mensen die een stuk van deze code ontcijferen wordt er waarde  ‘gedolven’. Om een stuk van de Bitcoin code te ontcijferen is er veel rekenkracht en tijd nodig. Met een normale computer en internetaansluiting zal je tegenwoordig niet genoeg kracht hebben om een Bitcoin te delven.  

Online Bitcoin wallet 

Het is raadzaam om eerst de markt te verkennen en te kijken welke cryptocurrencies er beschikbaar zijn en het beste bij jouw wensen past. De verschillende crypto’s kunnen gebruik maken van allerlei achterliggende technieken en kunnen gebruikt worden in verschillende sectoren.

Je kunt je cryptocurrency kopen bij brokers (tussenpersonen) die op de markt veel coins opkopen en deze voor een iets duurdere prijs verkopen aan consumenten. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk je digitale valuta kunt kopen met hedendaagse betaalmethoden zoals iDEAL en Bancontact. Het nadeel hiervan is dat de prijs iets hoger is dan de huidige marktprijs. Deze fee is meestal redelijk en veel mensen zijn bereid om dit te betalen.

Bitcoin wallet