De formule om af te vallen

Iedereen wil natuurlijk de formule weten om af te vallen. Om eerlijk te zijn: er is niet een vaste formule die ervoor kan zorgen dat je binnen 1 maand al je (vakantie)kilo’s kwijt raakt. Wel zijn er genoeg belangrijke dingen om rekening mee te houden. In deze blog wil ik deze toelichten.

1. Cardio

Cardio is een belangrijke factor om je calorieën te verliezen. Dit kan natuurlijk in verschillende vormen uit worden gevoerd. Zo kan je ervoor kiezen om buiten te gaan hardlopen, fietsen of een andere sport uit te oefenen. Of je gaat voor hetzelfde maar dan de binnen variant zoals het gebruik van de crosstrainer, roeimachine of de loopband. Voordelig aan het sporten binnen is dat je extreem weer vermijd zoals wind, regen of hitte. Sinds de coronacrisis is te merken dat veel mensen graag thuis sporten. Daarom is het een goed idee om altijd voor kwaliteit fitnessapparaten te kiezen. Ga niet voor de goedkoopste loopband, maar kies juist voor de juiste prijskwaliteit loopband.

2. Dieet

Het juiste dieet is ook belangrijk. Nu is het de tijd om het snoep, de chips of de andere lekkernijen weg te leggen en vol voor het groente en fruit te gaan. Eet ook niet te veel, want het is belangrijk om een calorietekort op te bouwen. Als dan ook nog eens alle calorieën vanuit gezonde producten voortkomen, dan zal je snel merken dat het resultaat gaat boeken.

3. Stel doelen

Als laatste is het belangrijk om de juiste doelen te stellen. Hou ze realistisch, maar ook weer niet te makkelijk. Het moet uitdagend genoeg zijn en jou hard laten werken om het te bereiken. Er is tevens niks beter dan het voldane en trotse gevoel wanneer het gelukt is

4. Fitnessapparatuur voor thuis

Haal de drempel weg van naar de sportschool gaan en haal de fitnessapparatuur lekker bij jou in huis! Voor kwaliteit fitnessapparatuur verwijs ik jou graag naar Tunturi.

tunturi.com