Olijfboom in Nederland

Bekijk de olijfboom die in het Nederlandse klimaat kan groeien. Op de site van Tropic trees is veel informatie te vinden over de olijfboom, en extra informatie kun je vinden op internet. Bijvoorbeeld hoe je een olijfboom moet behandelen na een periode van strenge vorst. Het kan voorkomen dat de boom na een periode van kou blad verliest waardoor het lijkt dat de boom dood gegaan is. Maar door de twijgen terug te snoeien, de droge grond te bevochtigen, en eventueel mesttabletten voor olijfbomen te geven komen er in mei uiterlijk juni nieuwe blaadjes. Een olijfboom kan heel goed in een koud land.

Tropic trees geeft voorlichting hoe een boom te onderhouden

Echt schrikken is als de olijfboom gebarsten is. Door de schommelingen met de temperatuur kan er een barst in de stam ontstaan, en dan lijkt het alsof het over is met de boom. Dit hoeft niet, de natuur is sterk. Je kan er echter niets aan doen, de boom zal zelf de barst moeten herstellen. Mocht dit te ingewikkeld zijn, en je hebt liever makkelijkere exotische vegetatie in de tuin, dan kun je bij Tropic trees uitwijken naar makkelijke bomen en struiken. Een voorbeeld hierin is een druivenrank, daarmee sta je nooit voor verassingen mits die op de goede plek staat.

Bomen en struiken voor iedereen, ook voor de onervaren tuinliefhebber

Een druivenrank van Tropic trees geplant in de volle zon is juist heel makkelijk te onderhouden. Een druif heeft geen speciale bemesting nodig, kan periodes van strenge vorst verdragen en is niet gevoelig voor ziektes. Daarbij is een druif goedkoop, voor twee tientjes heb je bij Tropic trees een rank en die plant je aan de zuidkant van je woning of bedrijf. Je kan er vanuit gaan dat de druif op die plek veertig jaar meegaat. Tropic trees heeft veel in het assortiment wat daar tussenin zit; het ene is makkelijker te onderhouden dan het andere. Bekijk de site.