Selecteer klanten op basis van hun reputatie

Krediet controle

Bij de acquisitie op zoek naar nieuwe klanten denken de meeste ondernemingen niet meteen aan een krediet controle. Toch is dat een beproefde methode om erachter te komen welke potentiële klanten risico’s vormen en welke niet. Het is immers te verwachten dat klanten die een slechte financiële positie hebben niet altijd in staat zullen zijn om hun facturen op tijd te betalen. Evenmin mag je verwachten dat bedrijven met slechte betalingservaringen bij jouw bedrijf ineens wel aan al hun contractuele verplichtingen zullen voldoen. Je kunt de reputatie van klanten achterhalen door kredietinformatie op te vragen bij CBMK.

Welke kredietinformatie is beschikbaar?

Van elk bedrijf is bekend hoeveel omzet er jaarlijks wordt gemaakt. Dat is gemakkelijk af te leiden uit de jaarcijfers, die opvraagbaar zijn bij de Kamer van Koophandel. Deze simpel verkrijgbare informatie wordt door CBMK verstrekt als je een online kredietrapport opvraagt. De informatie in een online krediet controle is weliswaar beperkt, maar biedt toch vaak voldoende houvast voor het inschatten van de risico’s die accepteren van een opdracht voor zo’n bedrijf met zich meebrengen. Bij grote opdrachten kun je echter beter een kredietrapport op maat laten opstellen.

Krediet controle

Gedegen en betrouwbare krediet controle

Bij een kredietrapport op maat wordt de informatie samengesteld door één van de medewerkers van CBMK. Dat betreft naast de meest recente jaarcijfers ook informatie over betalingservaringen met het betreffende bedrijf. Als dat relevant is kan er ook informatie uit het kadaster worden toegevoegd. Wie een kredietrapport op maat aanvraagt hoeft zelf geen analyse te maken op basis van de aangeleverde informatie. De medewerkers van CBMK geven een advies op maat. Dan kun je als bedrijf de risico’s afwegen en een goed overwogen besluit nemen om met het betreffende bedrijf een zakelijke overeenkomst te sluiten of niet.