Veiligheid

Wat in het verleden een futuristisch tintje had, is nu een onmisbare hulp in veel bedrijven: de agv. Deze automatisch geleide voertuigen kunnen verschillend toegepast worden en komt dat ook door de speciale software die ze bestuurd. Net als er van de werknemers voor elk soort bedrijf andere vaardigheden zijn vereist, geldt dat ook voor de agv. Door die op maat te laten vervaardigen wordt de klant niet in de kosten gejaagd om grote aanpassingen te verrichten en kan zo een agv snel worden ingezet.

Een verzamelnaam voor een reeks van voertuigen

De eenvoudigste versie is misschien de palletmover die puur gebruikt wordt voor het transporteren van goederen van A naar B. Voor het plaatsen van de goederen en het uitladen is er nog altijd hulp nodig van de werknemers. Het kan echter ook volledig automatisch, 1x24u en zijn zulke systemen in trek bij grote productie- en distributiebedrijven. Automatische palletheftrucks kunnen het werk aan in elk magazijn en zijn ze zelfs in staat om gereedstaande voertuigen in- en uit te laden. Voor het transport van goederen die wat afwijkende afmetingen hebben, kunnen er altijd agv’s worden besteld die op maat worden vervaardigd en met speciaal ontwikkelde software komen.

Kunnen snel inspelen op veranderingen

De toepassing in veel sectoren maakt de agv tot een onmisbare hulp en kunnen meerdere systemen ook met elkaar samenwerken. Dat biedt de optie om bedrijfsprocessen volledig te automatiseren. Belangrijk is het dynamisch karakter van de agv waardoor het aanpassen van de taken snel uitgevoerd kan worden. Deze dynamiek biedt het bedrijf de mogelijkheid om sterk concurrerend te kunnen opereren. Agv´s zijn niet onderhoudsintensief en kunnen problemen op afstand opgespoord en zelfs verholpen worden. Zelfs voor een grote vloot van deze robots is er geen aparte onderhoudsafdeling nodig en komt het eenvoudiger uit om het werk uit te besteden. Zo kan het bedrijf zich meer richten op de belangrijkste activiteiten.