De voordelen van een houtkachel en een gashaard

0

Om jezelf te kunnen opwarmen in de winter heb je meerdere manieren, je kunt er simpelweg voor kiezen om gebruik te maken van een kleed, maar dan heb alleen jij het warm en niet de rest van de omgeving. Als je het huis wilt opwarmen is het standaard dat je de verwarming aan zet, maar het kan ook nog op een andere manier. Zo kun je een houtkachel of gashaard in huis nemen, hieronder zullen we de voordelen van beide bespreken.

De houtkachel

De spekstenen houtkachel is toch wel de gezelligste optie als je gaat kijken naar een manier om je huis te verwarmen zonder gebruik te maken van een verwarming. Het knisperende hout zorgt voor een rustige sfeer, waarbij je ook nog eens mooi kan genieten van het brandende vuur. Ook zijn de kosten van hout wat je gebruikt om te verbranden vaak lager als wanneer je andere warmtebronnen moet verwarmen.

De gashaard

Naast de houtkachel heb je ook nog de vrijstaande gashaard, deze gashaard is heel erg gemakkelijk om te gebruiken. Als je geen zin hebt om continu hout bij de kachel te voegen, dan kan de gashaard een hele geschikte optie zijn. Je kunt namelijk met slechts één druk op de knop er al voor zorgen dat het vuur begint te branden. Ook is de verbranding van gashaarden schoner dan die van houtkachels, je hebt namelijk minder rook maar ook minder as en roet. Als je last hebt van ademhalingsproblemen zoals astma, dan kan een gashaard dus een hele goede optie zijn vergeleken met de houtkachel. Als laatste is een gashaard over het algemeen ook wat veiliger in gebruik dan een houtkachel omdat er geen open vuur is en de kans dat er vonken komen een stuk kleiner is. Ook hoef je hiervoor niet regelmatig de schoorsteen te laten schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *