Geen tuin? Geniet dan ‘s zomers op een dakterras!

balkonhekken

Ah de zomer! Lekker genieten van een drankje in de tuin, ‘s avonds gezellig samen buiten eten en nog tot laat een boekje lezen. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd! Veel mensen, zoals bijvoorbeeld jonge koppels met een eerste flat, of mensen die in de stad wonen, beschikken jammer genoeg niet over een tuin. Toch hoeft dat voor hen niet te betekenen dat ze in de zomer niet van het mooie weer kunnen genieten. Je kan bijvoorbeeld een dakterras of  balustrade balkon laten bouwen en installeren. Zo kan ook jij lekker genieten van de zon!

Een balkon om van te smullen

Als je in een flat in een appartementsgebouw woont, bestaat de kans dat je over een balkon beschikt. Zelfs als dat niet zo groot is, hoeft het geen reden te zijn dat je het niet gezellig zou kunnen maken. Als je een klein balkon hebt, is het misschien niet de moeite om er tuinstoelen of tafels op te plaatsen, maar in plaats daarvan kan je er bijvoorbeeld allerlei decoratie plaatsen. Denk dan aan planten, buitenlampen of beelden, misschien zelfs een grasmatje. Zo heb je altijd een mooi uitzicht als je naar buiten kijkt!

Genieten op je eigen dakterras

Woon je in een rijtjeshuis zonder tuin? Of in een flat op het bovenste verdiep van een appartementsgebouw? Dan kan je de installatie van een balustrade dakterras overwegen. Overleg met een aannemer of het dak stevig genoeg is, dan kan je een omheining plaatsen en zo van je dak een handig terras maken. Dit is waarschijnlijk groot genoeg voor een tafel en enkele stoelen. Ideaal dus om in de zomer te zonnen en ‘s avonds te aperitieven en dineren! Wat natuurlijk belangrijk is, is dat het dak stevig genoeg is en dat je een veilige balustrade plaatst, kijk dat dus zeker na!