Het perfecte tuinhuisje om jouw tuin compleet te maken

Bij het ontwerpen van een nieuwe tuin zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om eens met je gezin om tafel te gaan, om te kijken aan welke eisen de tuin voor ieder moet voldoen. Wellicht wil je partner een moestuin, je kind een zandbak en jijzelf een tuinhuis met veranda. Op basis van de wensen van je gezin kun je starten met het invullen van het ontwerp. Houd hierbij ook rekening mee voldoende ruimte om spullen op te bergen. Denk aan de fietsen van de kinderen, het tuingereedschap van je partner, enzovoorts. Een schuurtje bouwen kan een van de opties zijn. Ook een tuinhuis met overkapping kan echter voldoende ruimte bieden voor deze spullen. Het voordeel van een tuinhuis ten opzichte van een schuurtje, is het feit dat het tuinhuis direct een plek biedt om even een moment voor jezelf te nemen. 

Verschillende modellen tuinhuizen voor jouw tuin 

Tuinhuizen worden in verschillende varianten aangeboden. Denk aan het verschil tussen een tuinhuis met en zonder overkapping of veranda. Het voordeel van een overkapping is dat je ruimte hebt voor de fietsen, voor een loungebank, enzovoorts. Je hoeft de fietsen zo niet in de schuur te plaatsen, mocht je deze ook in de tuin hebben staan. Houd er rekening mee, dat het tuinhuis met overkapping niet te nadrukkelijk aanwezig mag zijn in de tuin. Het kan afdoen aan al het moois in de borders. Zorg dat het formaat van een tuinhuis past bij de ruimte die je nog beschikbaar hebt in de tuin. In plaats van een tuinhuis met overkapping, zou je ook een overkapping tegen een bestaande schuur in de tuin kunnen plaatsen. Zoals eerder aangehaald is het voordeel van een tuinhuis dat je hier het hele jaar door in kunt zitten. Je zal minder snel plaatsnemen in de schuur. 

Laat een tuinhuis minder opvallen met een groene haag 

Om te voorkomen dat het tuinhuis een grote impact heeft op de uitstraling van de tuin, loont het om deze enigszins te bedekken met verschillende soorten groen. Een goede optie hierbij is het gebruik van een kleine strook bamboeplanten, welke je tegen het tuinhuis aan kunt plaatsen. Het hout van het tuinhuis zal op de achtergrond nog te zien zijn, maar valt door de bamboeplanten veel minder op. In plaats van bamboe, kan ook hedera een optie zijn. Op internet vind je foto’s van tuinen waarin gebruik gemaakt is van zo’n haag. Men kiest hier bijvoorbeeld ook vaak voor, om containers netjes weg te werken in een tuin. 

Richt het tuinhuis op een gezellige manier in 

Zorg dat je voldoende kisten of bakken hebt, om het tuingereedschap, het speelgoed van je kinderen en andere spullen in op te kunnen bergen als je het tuinhuis als schuurtje wilt gaan gebruiken. Met deze kisten en bakken voorkom je dat het tuinhuis niet meer gebruikt zou kunnen worden om een momentje voor jezelf te nemen. Dat zou zonde zijn! Richt het tuinhuis op een gezellig manier in. Dit doe je bijvoorbeeld met een mooi kleed en een hanglamp in de nok hiervan.