Het vinden van de meest geschikte pompwagen

stelling op maat

Een pompwagen, ook wel een palletwagen genoemd, is een essentieel onderdeel van een magazijn. Ze kunnen worden ingezet voor verschillende klussen. Een pompwagen zorgt ervoor dat pallets op een efficiënte manier worden verplaatst binnen een magazijn. Zonder de pompwagen is dit bijna een onmogelijke klus. De vorken van de pompwagen kunnen eenvoudig tussen de openingen van de pallets geplaatst worden. Met het besturingssysteem kunnen de pallets vervolgens worden opgetild en worden verplaatst naar de gewenste plek. In de praktijk worden verschillende soorten pompwagens gebruikt. Voor het kiezen van de juiste pompwagen zijn verschillende factoren van belang.

Het grote aanbod van pompwagens

Hoe maak je nou een keuze voor de juiste pompwagen? Het is belangrijk eerst de keuze te maken waar de pompwagen voor gebruikt gaat worden. Wanneer de pallets niet hoger dan 20 centimeter getild hoeven te worden is de handpalletwagen de beste uitkomst. Wanneer de pallets ook uit de palletstelling gehaald moeten worden schiet de handpalletwagen tekort. Hiervoor is de aanschaf van de elektrische palletwagen de beste oplossing. Ook is het belangrijk te beslissen of je een korte of een lange pompwagen nodig hebt. Korte pallets hebben een pompwagen nodig met korte vorken en lange pallets hebben een pompwagen nodig met lange vorken.

Waarborg eerst de veiligheid met aanrijdbeveiliging

Voordat je de gewenste pompwagen aanschaft, is het een verstandige keuze eerst de veiligheid in het magazijn te waarborgen. Apparatuur als een pompwagen kan de nodige schade veroorzaken in het magazijn. Zo kan het gebeuren dat de pompwagen tegen magazijnstellingen in het magazijn aanrijdt. De kosten die deze schade met zich meebrengt zijn vaak niet te overzien. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van aanrijdbeveiliging. Het doel van aanrijdbeveiliging is het beschermen van de inventaris tegen aanrijdingen. Er zijn verschillende types aanrijdbeveiliging beschikbaar. De meest bekende hiervan zijn hoekbeschermers, staanderbeschermers, stijlbeschermers en rambeveiliging. Ze zijn allemaal van staal gemaakt en vaak te herkennen aan de gele en zwarte kleuren.