Werk zoeken in Amsterdam!

Er is altijd wat te doen in de bruisende en gezellige hoofdstad van Nederland. Zo zijn er ook genoeg vacatures Amsterdam. De stad mag dan wel groot zijn, maar de meeste plekken zijn erg goed bereikbaar. Daarnaast hoef je je in de stad nooit te vervelen als je hier komt werken. In de pauze loop je even naar een leuk koffietentje of bakkerijtje om de hoek. Omdat je met zoveel mensen in aanraking komt, leer je ook veel mensen kennen en kun je je netwerk uitbreiden. Lijkt het jou leuk om in Amsterdam te kunnen werken? Lees dan verder om hier meer over te weten te komen!

Meest gewilde baantjes

Er zijn een aantal sectoren waar altijd mensen worden gezocht en waar jij dus ook altijd op kunt reageren. Denk aan de zorgsector, of de horeca, maar ook bijvoorbeeld callcenter werk. Je kunt in deze sectoren aan allerlei werkzaamheden denken, van koken tot verzorgen, van bellen tot fysieke gesprekken voeren. Je bent communicatief sterk en je vindt het niet erg om je handen uit de mouwen te steken. Je bent gegarandeerd veel bezig met mensen, en dat vind je ook fijn om te doen. Een echte mensenmens ben jij! Ben je benieuwd naar welke banen er op dit moment worden aangeboden, neem dan een kijkje op Werkzoeken.nl

Verschillende mogelijkheden om door te groeien

De meeste mensen die in Amsterdam werken beginnen eerst met een bijbaantje, naast hun studie bijvoorbeeld. Amsterdam is niet alleen een groot genot voor toeristen, het is ook een grote studentenstad met wel twee universiteiten. Vaak begint het dus bij een bijbaan of stage, waarna het is mogelijk is om in hetzelfde bedrijf door te groeien naar een hogere functie. Dit maakt het werken ook erg aantrekkelijk voor studenten. Amsterdam heeft altijd werkplekken in de aanbieding, dus ook iets wat past bij jou!

Wat past bij mij?

Als je nog aan het begin van je carrière staat, dan kan het lastig zijn om te kiezen welke sector je in duikt. Het kan dan helpen om bijvoorbeeld met mensen in gesprek te gaan. Vaak kun je meest bruikbare informatie halen van mensen die al in Amsterdam werken en hier ervaring mee hebben. Door vragen te stellen of de werkzaamheden kun je erachter komen of dit ook iets is wat bij jou zou kunnen passen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met werkgevers in gesprek te gaan. Vaak heb je na zo’n eerste gesprek ook al een bepaald vermoeden of dit bij je past of niet. Daarnaast zijn er tegenwoordig genoeg testen, die op basis van jouw persoonlijke kenmerken, een bepaald beroep of beroepsrichting aan jou kunnen koppelen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om erachter te komen wat nu bij jou past!

Solliciteer!

Als je een aantal leuke vacatures hebt geselecteerd, dan rest er nog maar een ding te doen, namelijk solliciteren. Voor je het weet heb je een gloednieuwe baan in hartje Amsterdam, waar je altijd bent omringt met mensen en daarnaast collega’s hebt die een bepaalde passie met jou delen!