Ophaalservice

Een autosloperij is een goede optie om je auto aan te verkopen. Vooral als je een auto hebt met veel schade en je geprobeerd hebt de auto te verkopen online alleen het niet lukt omdat de auto zoveel schade heeft. Een autosloperij is dan een goede optie: ze halen je auto gewoon thuis bij je op en geven je er ook nog wat geld voor. Dit doen ze omdat een kapotte auto veel waarde voor een autosloperij heeft. Veel mensen hebben een verkeerd beeld over een autosloperij, ze denken dat ze er alleen maar voor zijn om auto’s te slopen, maar gelukkig is dat niet het geval. Een autosloperij is juist een heel goed iets, ze zorgen ervoor dat er bijna niets verspild wordt en alles wordt uit de auto gehaald wat nog aan eventuele waarde heeft om zo vervuiling tegen te gaan.

Vloeistof verwijderen

Het eerste wat ze doen als ze een sloopauto ophalen is de vloeistof uit de auto verwijderen. Benzine olie en koelvloeistof, alles wordt uit de auto gehaald en gerecycled voor een andere auto. Die doen ze omdat die vloeistoffen niet goed zijn voor het milieu en als de auto gesloopt moet worden moeten de vloeistoffen eruit zijn. 

Als alle vloeistoffen eruit zijn gehaald, wordt de auto grondig onderzocht en gedemonteerd om te kijken of er nog onderdelen in zitten die eventuele waarden hebben nog. Als dat het geval is, worden de onderdelen uit de auto gehaald en schoongemaakt. Zelfs de ramen van een sloopauto worden eruit gehaald om die vervolgens te recyclen.

Banden van de sloopauto

Ook de andere onderdelen van een auto worden hergebruikt zoals de banden van een sloopauto. Die worden eraf gehaald en bekeken of ze nog in goede staat zijn. Vaak wordt de structuur van de band nog een beetje aangepast zodat de band weer in een goede staat is. Als de band weer in een goede staat verkeert, verkoopt een autosloop die banden weer door. Als de banden in een hele slechte staat zijn worden die verkocht aan bedrijven die rubber verwerken die maken er bijvoorbeeld rubberen korrels van die op de kunstgrasvelden terecht komen

Recycling of cars. Stacked cars waiting at the recycling center for the scrappin