Waardoor wordt de actieradius van een accu bepaald?

Een herenfiets heb je in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een heel eenvoudig model met terugtrapremmen en zonder versnellingen zoals je vroeger veel zag maar de gemiddelde fietser verlangt tegenwoordig toch wel wat meer van zijn vervoermiddel, zeker als je een nieuw aanschaft.

Thuis opladen

Een populaire herenfiets is dan ook de e-bike heren. Deze fiets biedt je tijdens de fietstochten extra ondersteuning bij het trappen. Zo hoef je zelf minder inspanning te leveren en kom je toch goed vooruit. De elektrische herenfiets wordt aangestuurd door een accu die je in de meeste gevallen los kunt maken van de fiets. Als de accu opgeladen dient te worden kun je deze aansluiten aan de oplader die je gewoon thuis in het stopcontact steekt.

Gemiddeld aantal kilometers

Met de meeste accu’s kun je gemiddeld een heel aardig eind fietsen waarbij toch al gauw gedacht kan worden aan zo’n 75 kilometer. Dit is wel een gemiddelde want er zijn bepaalde factoren die van invloed zijn op de tijd dat de accu meegaat. Zo is de intensiteit waarmee je de trapondersteuning gebruikt zeker van invloed. Als je de trapondersteuning zo optimaal mogelijk instelt voor een langere tijd dan betekent dit ook dat de accu sneller leeg is. Je trapt dan zelf wel zo licht mogelijk.

Fiets,bike,bicycle,cycle

Factoren die meespelen

Daarnaast zijn factoren zoals je gewicht, de ondergrond waar je op rijdt, de bandenspanning en de tegenwind ook van invloed. Als je meer weegt hebben de elektrische herenfiets en de accu het ook zwaarder. Hoe hobbeliger de ondergrond, hoe meer dit vraagt van de accu. Een slechte bandenspanning en een harde tegenwind zorgen er ook voor dat de actieradius kleiner wordt.

Onderweg opladen steeds meer mogelijk

Ben je nu bang dat je een keer onderweg bent en dan met een lege accu komt te staan terwijl je deze hard nodig hebt? Tegenwoordig zijn er ook tal van punten onderweg waar je je e-bike heren kunt opladen. Kun jij even rusten en tegelijkertijd de accu opladen. Van je fiets en van jezelf.