Wat kan werkplekbeheer ICT voor jou betekenen?

werkplekbeheer ict

Heb jij een eigen bedrijfje en ben je opzoek naar een werkplekbeheer ICT die jouw hardware, software en netwerken kan onderhouden? Dan kun je kiezen tussen een persoon aannemen of een managed service provider gebruiken. Weet jij al wat ze zijn en doen? Wij leggen het hier uit.

werkplekbeheer ict

Beheer ICT

Een medewerker werkplekbeheer ICT is iemand die speciaal ingezet wordt om technische ondersteuning te geven. Dit betekent dat deze persoon zich bezig houdt met de software die jouw bedrijf gebruikt, de hardware die in de apparaten zit onderhoudt en het netwerk veilig en sterk houdt.

Managed service provider

In dit geval betekent het dat je het werk uitleent aan een andere partij zodat zij jou kunnen ondersteunen. Op papier klinkt dat misschien slechter maar omdat dit soort service providers zich hierin specialiseren, hebben zij veel meer kennis en ervaring dan de gemiddelde ICT’er. Bij het kijken naar de verschillen tussen beheer ICT en managed service provider is het ook belangrijk om te kijken naar de schaal van het bedrijf. Waar een klein bedrijf misschien genoeg heeft aan 1 beheerder, heeft een groot bedrijf veel meer mankracht nodig alles te ondersteunen.