Eerste keer reanimeren kan ik nog goed herinneren

eerste keer reanimeren

De eerste keer reanimeren, staat goed in mijn  geheugen gegrift. Wat was ik trots toen ik na een tweedaagse cursus mijn EHBO certificaat in ontvangst mocht nemen. Ik was deze cursus begonnen bij G4S, vooral omdat ik het belangrijk vind om iemand te kunnen helpen. Via de website van dit bedrijf zag ik de vele mogelijkheden die je hier kan gaan volgen. De ene opleiding was nog interessanter dan de andere. Omdat ik nog helemaal niets van hulpverlener af weet, leek het mij verstandig om met een cursus EHBO’er te beginnen. Hier leerde ik heel veel interessante onderwerpen, waarvan ook reanimatie. Op de televisie heb ik dit meerdere keren voorbij zijn komen. Maar om dit zelf te kunnen is natuurlijk helemaal geweldig.  

Best wel spannend, de eerste keer reanimeren

Tijdens mijn EHBO training leerde ik onder andere hoe ik het beste iemand met een wond kan verbinden. Maar ook leer je de kneepjes van een reanimatie. Echter is dit op een pop en dat is toch iets anders dan deze techniek op een echt persoon uit te moeten oefenen. Deze cursus had ik goed doorlopen en hiervoor een certificaat gekregen.Nu kon ik mensen helpen die de nodige hulp nodig hadden. Voorheen ook wel, maar nu wist ik precies wat ik wel of niet moest doen.

Tevens had ik mij opgegeven bij Hartslag nu! Een app die mensen oproept die in de buurt zijn van een slachtoffer die hulp nodig heeft. Een paar dagen later kreeg ik een oproep via mijn mobiel. Iemand die verderop woont had hulp nodig en ik was de persoon die hier het dichtste bij was. Bij binnenkomst zag ik een vrouw zitten met een blauw gezicht, haar man stond er hulpeloos na te kijken. Dit werd mijn eerste keer reanimeren op een echt mens. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en dat mede te danken aan mijn snelle optreden. eerste keer reanimeren